آیا شما هم در طول روز به همه چیز فکر می کنید و همه جوانب یک موضوع را به دقت تحلیل می کنید؟ آیا در این مواقع احساس خستگی و اضطراب می کنید؟ تفکر بیش از حد یک بیماری شایع در سراسر جهان است که می تواند منجر به شرایطی مانند افسردگی و اضطراب شود.
مطالعات روانشناسی گسترده نشان می دهد که بیش از حد فکر کردن در بزرگسالان جوان و میانسال بیشتر دیده می شود. 73 درصد از افراد 25 تا 35 ساله را مبتلا می کند. همچنین احتمال بروز آن در زنان بیشتر از مردان است.
-
آیا نمی توانید قبل از رفتن به رختخواب افکار خود را رها کنید؟
افرادی که بیش از حد فکر کردن آنها نمی توانند خود را از نگرانی های زیادی که در آنها وجود دارد جدا کنند. بی خوابی یکی از مشکلات رایج این افراد است. آنها می توانند تمام شب را صرف تجزیه و تحلیل یک مشکل خاص بدون یافتن راه حل کنند.
این افکار مدام در ذهنشان تکرار می شود.از آنجایی که این افراد به اندازه کافی نمی خوابند و استراحت نمی کنند، بیشتر از دیگران در معرض خطر افسردگی قرار دارند.
اگر شما هم همین وضعیت را دارید می توانید از نکات بهداشتی استفاده کنید.
قبل از رفتن به رختخواب افکار خود را روی یک برگه بنویسید. خلق آثار هنری، نقاشی یا انجام یک سرگرمی خاص می تواند ذهن شما را آرام کند و افکار خسته کننده را از خود دور کند.
-
آیا شما هم نسبت به اتفاقی که قرار است بیفتد احساس نگرانی و ترس می کنید؟
افرادی که بیش از حد فکر می کننددرگیر افکار مزاحم هستند که می تواند زندگی آنها را کاملاً فلج کند.
این افراد به جای زندگی، از آنچه در آینده رخ خواهد داد می ترسند. به همین دلیل است که بیشتر آنها برای رهایی از این افکار مزاحم به الکل و مواد مخدر روی می آورند.
بهترین راه برای مبارزه با چنین افکاری این است که هر روز برای فکر کردن به آنها وقت بگذارید. اگر بیش از حد به چیزی فکر می کنید، بهتر است به خودتان اجازه دهید با آن افکار روبرو شوید.
15 دقیقه در روز را به این کار اختصاص دهید. در این مدت می توانید افکار خود را یادداشت کنید یا با صدای بلند تکرار کنید. ایجاد یک عادت مثبت جدید همچنین می تواند مانع از فکر کردن بیش از حد به جلو شود.
-
آیا مدام همه چیز را تجزیه و تحلیل می کنید؟
افراط اندیشان نیز اضطراب و نگرانی را تجربه خواهند کرد. افسردگی همیشه با آنها خواهد بود. در این صورت ذهن غیر قابل کنترل می شود. آنها نمی توانند راه حل مناسبی ارائه دهند.
وقتی نمی توانید افکار مختلف خود را کنترل کنید، می توانید نحوه واکنش خود را به آن موقعیت ها کنترل کنید.
هنگامی که ذهن شما شروع به ایجاد افکار منفی می کند، از خود بپرسید که اثرات آن افکار منفی چیست؟ آیا برای این راه حلی وجود دارد؟ وقتی احساس کردید که افکار زیادی بر شما چیره شده اند، نفس عمیق بکشید.
چشمان خود را ببندید و چند دقیقه استراحت کنید. به مکان خاصی فکر کنید که دوست دارید در آن باشید. از فکر کردن به آینده اجتناب کنید شما نمی توانید آنچه را که هنوز اتفاق نیفتاده است کنترل و مدیریت کنید.
-
آیا شما یک کمال گرا هستید و دوست دارید همه کارها را خودتان انجام دهید؟
آیا از شکست می ترسید؟ افرادی که همیشه فکر می کنند اغلب اعتماد به نفس پایینی دارند و به توانایی های خود شک دارند. این افراد درگیر نحوه تفکر دیگران هستند. باید یاد بگیری که هیچکس کامل نیست.
اگر می خواهید اینطور فکر کنید، مطمئن باشید که شکست خواهید خورد. تلاش برای کامل بودن منجر به شکست می شود. برای رسیدن به خواسته هات تلاش کن اما توقع بی دلیل از خودت نداشته باش.
-
آیا همیشه خود را سرزنش می کنید؟
افرادی که بیش از حد فکر می کنند معمولا سرسخت هستند و دوست دارند در دنیایی پر از حسرت و پشیمانی زندگی کنند. این افراد خوب نیستند. اینها رفتارهای آموخته شده هستند.
زمانی که ذهن شما به افکار بدون ساختار تغییر می کند، به خاطر تجربیات گذشته است. این افراد بر این باورند که در آینده اشتباهات مشابهی را تکرار خواهند کرد که باعث می شود مدام خود را سرزنش کنند.
از موقعیت های استرس زا دوری کنید. می توانید مواردی را که باعث استرس می شوند شناسایی کنید. اگر در گذشته کاری را با روش خاصی انجام داده اید و به نتیجه مطلوب نرسیده اید، بهتر است روش را تغییر دهید.
روی اهدافت کار کن قبل از هر کاری کمی تحقیق کنید. تحقیق و کاوش می تواند ترس از ناشناخته ها را از بین ببرد. ایجاد افکار و فعالیت های مثبت می تواند ترس از استرس را از بین ببرد. برای خلاص شدن از شر افکار مزاحم، در کارهای مثبت و سازنده شرکت کنید.
ورزش کنید، آثار هنری خلق کنید، نکات مثبت را با دیگران به اشتراک بگذارید، بیرون بروید و با دوستان و خانواده خود رابطه خوبی داشته باشید. داشتن یک سیستم پشتیبانی نیز می تواند کمک کننده باشد.
Discussion about this post