محققان استرالیایی به ارتباط بین بیماری آلزایمر و مصرف روزانه غذاهای حاوی گوشت و غذاهای فرآوری شده مانند همبرگر و پیتزا پی برده اند. در این تحقیق عادات غذایی 438 نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. محققان دریافته اند که افراد مبتلا به بیماری آلزایمر به طور منظم غذاهای فرآوری شده مانند هات داگ، ژامبون، پیتزا و همبرگر مصرف می کنند. همچنین این افراد تمایل کمتری به خوردن میوه و سبزیجات دارند.
بر اساس مقاله منتشر شده در مجله بیماری آلزایمر، محققان در این مطالعه عادات غذایی 108 بیمار آلزایمر را با 330 فرد سالم مقایسه کردند. این مطالعه که توسط محققان دانشگاه باند و دانشگاه گریفیث استرالیا انجام شد، ارتباط بین بیماری آلزایمر و مصرف روزانه غذاهای فرآوری شده مانند همبرگر و پیتزا را نشان داد.
یک متخصص آمار زیستی در دانشگاه بند می گوید:
پیشرفت بیماری آلزایمر در میانسالی در مغز آغاز می شود و می توان اثرات آن را به سبک زندگی کنترل نشده از سنین پایین نسبت داد.
رابطه بین بیماری آلزایمر و مصرف روزانه پیتزا و همبرگر
عوامل زیادی مانند فعالیت های ورزشی، الگوی خواب و عوامل ژنتیکی بر بروز بیماری آلزایمر تأثیر می گذارد. بنابراین نمی توان نتایج این تحقیق را کامل و جامع دانست، زیرا نمی توان رژیم غذایی را به تنهایی مسئول افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر دانست. همچنین مشخص نیست که چگونه این عادات غذایی می تواند منجر به بیماری آلزایمر شود. با این حال، می دانیم که رژیم غذایی تأثیر قابل توجهی بر سلامت انسان دارد. این تحقیق در واقع نشان می دهد که آنچه می خوریم می تواند در تعیین حساسیت ما به بیماری هایی مانند آلزایمر نقش داشته باشد.
علاوه بر این، غذاهای فوق فرآوری شده نیز به نظر می رسد تا حدودی بر زوال شناختی در برخی افراد تأثیر بگذارند. این نوع غذاها حاوی مقادیر کمتری مواد مغذی و فیبر هستند و مصرف آنها باید کاهش یابد.
در استرالیا از هر 10 نفر بالای 65 سال یک نفر به بیماری آلزایمر مبتلا می شود. بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است و چنین میزان بالایی در سایر کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده یافت می شود. اگر محققان بتوانند عوامل ایجاد کننده این بیماری را شناسایی کنند، ممکن است بتوان این تعداد را کاهش داد.
منبع: دیجیاتو