کپسول فضایی واردا پس از بازگشت به زمین، محموله مهمی را به همراه داشت که یکی از آنها داروی ایدز بود. اکنون، یک مقاله پیشچاپ جدید میگوید که این شرکت یک قدم به هدف خود نزدیکتر شده است.
به گزارش سایت اسپیس، کپسول ماموریت «W-1» شرکت صنعت فضایی «واردا اسپیس» پس از گذراندن حدود هفت ماه در فضا و آوردن محمولهای منحصربهفرد در 21 فوریه با موفقیت به زمین بازگشت. این محموله مهم داروی ریتوناویر برای درمان HIV بود.
Varda Space به دنبال تولید داروهای مستقل در یک محیط ریزگرانشی است. این استراتژی در نهایت می تواند هزینه تولید داروهای نجات دهنده را کاهش دهد. اکنون، یک مقاله پیشچاپ جدید میگوید که این شرکت یک قدم به هدف خود نزدیکتر شده است.
مأموریت W-1 به دنبال آزمایش امکانسنجی ساخت دارو در فضا بود و برای اولین بار دستگاههای واردا را در محیطی فرازمینی آزمایش کرد. کپسول ماموریت W-1 با موفقیت عناصر داروی ضد ویروسی ریتوناویر را در طول مدت خود در مدار متبلور کرد. این دارو پس از بازگشت به زمین دست نخورده باقی ماند.
داروی فرآوری شده ریتوناویر از آن زمان در فضا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. دلیان آسپاروهوف، موسس واردا اسپیس، از موفقیت این ماموریت برای تولید دارو با هزینه خود خبر داد.
داده های ماموریت که اکنون در یک مقاله پیش چاپ منتشر شده است، همچنین اطلاعات مهمی در مورد اثرات پرواز فضایی و بازگشت به زمین ارائه می دهد و اثرات ارتعاش، شتاب، تشعشع و دما را بر فرآیند تولید دارو تجزیه و تحلیل می کند.
چکیده مقاله بیان می کند: ما راه را برای آینده پردازش دارو در فضا با ارائه مجموعه ای از داده های تجربی دقیق با تأکید بر قابلیت بقا هموار می کنیم. این امکان توسعه محصولات دارویی جدید را در زمین فراهم می کند و از ابتکارات اکتشافات طولانی مدت انسان سود می برد.
اگرچه داروها در حال حاضر در پروازهای سهموی، در ایستگاه فضایی بینالمللی و در یک محیط ریزگرانشی پردازش میشوند، VardaSpace قصد دارد روشی کارآمدتر و مقرونبهصرفهتر ارائه دهد. این شرکت از غلاف های بدون سرنشین استفاده می کند که به عنوان یک مینی کارخانه و وسیله نقلیه بازگشتی عمل می کنند.
این شرکت اکنون امیدوار است که دیگران را ترغیب کند تا پتانسیل پزشکی درمانی در فضا را در نظر بگیرند. واردا اسپیس در X نوشت: “همراه با پلت فرم هایپرگرانشی، ما به سرعت در حال پیشرفت چشم انداز توسعه دارو با استفاده از ریزگرانش هستیم.” ماموریت ما در حال حاضر امکان دسترسی سریع و مقرون به صرفه به تولید داروهای نسل بعدی است.
منبع: خبرگزاری ایسنا