آفتاب سوختگی این اتفاق زمانی رخ می دهد که پوست بدون محافظت در معرض نور خورشید قرار گیرد.آفتاب سوختگی در مراحل اولیه علائم خاصی ندارد، اما اگر آفتاب سوختگی با علائمی مانند التهاب پوست همراه باشد، باید بدانید که نور خورشید دارای علائم خاصی است. اثر بزرگ در صورت آفتاب سوختگی، پوست خشک می شود و ناحیه سوخته می تواند داغ شود. در این مقاله روش های مراقبت از پوست پس از آفتاب سوختگی و 10 تکنیک درمان آفتاب سوختگی را بررسی می کنیم، با ما همراه باشید.
همچنین بخوانید : ضد آفتاب سوختگی چیست؟
درمان آفتاب سوختگی
متأسفانه تنها راه پیشگیری از آفتاب سوختگی دوری طولانی مدت از آفتاب است، اما راه هایی برای درمان آفتاب سوختگی و بهبود وضعیت زخم وجود دارد. در ادامه روش هایی را ارائه خواهیم داد که به راحتی قابل اجرا هستند تا به طور طبیعی از شر آفتاب سوختگی خلاص شوید.
نشانه های آفتاب سوختگی
میزان آفتاب سوختگی می تواند از خیلی کم تا زیاد متفاوت باشد. اهمیت این عارضه به پوست و مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید بستگی دارد. این عارضه دردناک عامل بسیار مهمی در ایجاد سرطان پوست تلقی خواهد شد. علائم این بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است. گاهی آفتاب سوختگی می تواند باعث تاول شود. علائم آفتاب سوختگی خفیف قرمز شدن پوست و درد است.
ممکن است تا چند ساعت پس از آفتاب سوختگی متوجه قرمزی پوست نشوید. پس از حدود 4 تا 7 روز، پوست ممکن است پوسته پوسته شود. علائم آفتاب سوختگی شدید عبارتند از:
- تاول روی پوست
- کم آبی بدن
- کاهش تعادل الکترولیت بدن
- عفونت
- تب
- حالت تهوع
- بالا آوردن
- ضعف
آفتاب سوختگی ممکن است در کمتر از 15 دقیقه اتفاق بیفتد. پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب، پوست ممکن است در عرض 30 دقیقه قرمز شود، اما معمولاً 2 تا 6 ساعت طول می کشد. درد پس از 6 تا 48 ساعت رخ می دهد. لایه برداری و خارش ممکن است چند هفته طول بکشد.
تنها راه پیشگیری از آفتاب سوختگی این است که از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور شدید خورشید خودداری کنید.
همچنین بخوانید: بهترین درمان های طبیعی آفتاب سوختگی
چه زمانی برای آفتاب سوختگی باید به پزشک مراجعه کرد؟
- در صورت مشاهده علائم عفونت حتما به پزشک مراجعه کنید.
- افزایش درد و حساسیت
- افزایش تورم
- ترشح (چرک) از تاول
درمان پوست آفتاب سوخته
اگر آفتاب سوختگی دارید، نگران نباشید. اگرچه تمام آسیب های ناشی از نور خورشید به پوست قابل برگشت نیستند، اما هنوز درمان های بسیار موثری برای آفتاب سوختگی وجود دارد.
پماد آنتی اکسیدان
لوسیون ها و کرم های موضعی حاوی ویتامین C، E و رسوراترول گزینه های عالی برای درمان آفتاب سوختگی هستند. آنتی اکسیدان ها ظرفیت بسیار بالایی برای نفوذ به پوست و ترمیم آن و کاهش تولید رادیکال های آزاد خطرناک برای سلول های پوست دارند. آنتی اکسیدان ها همچنین علائم پیری را کاهش می دهند و پوست را سالم نگه می دارند.
لیزر
جوانسازی پوست با لیزر جایگزین لایهبرداری شیمیایی میشود و درد کمتری ایجاد میکند، زمان بهبودی کوتاهتر خواهد بود و به طور کلی مقرون به صرفهتر خواهد بود. قبل از درمان بی حسی موضعی انجام می شود تا بیمار در طول درمان با لیزر راحت باشد. قسمت مورد نظر ضدعفونی و پوشانده می شود. متخصص لیزر را به طور پیوسته بر روی عیوب پوستی هدف قرار می دهد. قسمت های بیرونی پوست به دلیل دریافت انرژی بخار شده و واکنش شفابخش بدن تحریک می شود.
در بیشتر موارد، چندین جلسه درمانی باید انجام شود. قرمزی اولیه پس از حدود یک روز ناپدید می شود. نتایج بیشتر پس از چند جلسه ظاهر می شود. هدف از جوانسازی پوست با لیزر این است که پوست جوان تر و شاداب تر به نظر برسد. بیمار باید توقع معقولی از درمان داشته باشد و بداند که لیزر درمانی باعث کاهش عیوب می شود و به طور کامل آنها را از بین نمی برد.
IPL (IPL)
آنها نوری در محدوده 400-700 نانومتر بر روی لکه های صورت و مویرگ های قرمز ساطع می کنند. IPL برای درمان آفتاب سوختگی و قرمزی پوست بسیار مفید است. IPL همچنین تولید کلاژن را تا حد زیادی تحریک می کند و خطوط ریز پوست را کاهش می دهد. در این درمان بیماران باید چهار هفته قبل از درمان و یک هفته بعد از درمان از نور خورشید دوری کنند.
یک ژل خنک کننده قبل از درمان روی پوست زده می شود و پس از آن پالس های نوری از طریق دستگاه نوری به قسمت های مورد نظر تابش می شود. بیماران احساس خود را در طول درمان به صورت تماس لثه با پوست توصیف می کنند. تورم یا گرم شدن پوست پس از درمان طبیعی است. پوست به تدریج بهبود می یابد.
میکرودرم ابریژن
متخصص در تکنیک میکرودرم ابریژن پوست آسیب دیده را با خراشیدن از بین می برد. میکرودرم یک درمان غیر تهاجمی و غیر جراحی است که در آن از کریستال های ظریف و مکش برای حذف لایه های بالایی سلول های مرده متراکم استفاده می شود. این درمان باعث تولید الاستین و کلاژن می شود و پوستی درخشان خواهید داشت.
پیشگیری از آفتاب سوختگی
بهترین راه برای جلوگیری از آفتاب سوختگی، مدیریت نحوه قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. این شامل موارد زیر خواهد بود:
- در جاهایی بنشینید که سایه بیشتری وجود دارد.
- لباس هایی بپوشید که تمام بدن را بپوشاند.
- با عینک آفتابی از چشمان خود مراقبت کنید.
- کلاه لبه پهن بپوشید.
- در گرم ترین ساعات روز بیرون نروید.
- از ضد آفتاب با SPF 30+ استفاده کنید و به طور مرتب از ضد آفتاب استفاده کنید.
- محافظت بیشتری از صورت، گردن، تنه و قسمت هایی از بدن خود که معمولا در معرض نور خورشید نیستند، فراهم کنید.
منبع: طب ایرانی
Discussion about this post