هفته سلامتی
  • مجله هفته سلامتی
  • سلامت
  • کاهش وزن
  • بیماری و درمان
  • فیتنس
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • روان درمانی
  • زیبایی
No Result
View All Result
  • مجله هفته سلامتی
  • سلامت
  • کاهش وزن
  • بیماری و درمان
  • فیتنس
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • روان درمانی
  • زیبایی
No Result
View All Result
هفته سلامتی
No Result
View All Result
صفحه اصلی اخبار پزشکی جهان

آیا برداشتن بینی می تواند خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را افزایش دهد؟

محدثه کرهرودی توسط محدثه کرهرودی
نوامبر 19, 2022
in اخبار پزشکی جهان
0

چه به شخص دیگری اعتراف کنید یا نه، اکثر مردم بینی خود را می چینند.1 مطالعه ای که در سال 2022 در Scientific Reports منتشر شد2 ارتباطی بین برداشتن بینی و افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر وجود دارد. برداشتن بینی در پستانداران دیگر نیز رایج است. در سال 2015، یک عکاس تصویری از یک میمون کاپوچینی ریشو با استفاده از ابزاری برای برداشتن بینی اش در پارک ملی برزیل ثبت کرد.3

این اولین باری بود که محققان متوجه شدند که یک میمون ماده از ابزاری برای هر چیزی استفاده می‌کند، بنابراین وقتی او چندین بار از آن برای برداشتن بینی‌اش استفاده کرد، بسیار شگفت‌زده شدند. کودکان اغلب در مکان های عمومی بینی خود را می چینند، اما انگ اجتماعی آنقدر گسترده است که بیشتر بزرگسالان چنین نمی کنند.

حفره بینی میکروبیوم خاص خود را دارد تا از بدن محافظت کند.4 بینی شما همچنین مخاطی ترشح می کند که به به دام انداختن گرد و غبار، آلرژن ها و میکروب ها کمک می کند. شواهد نشان داده اند که برداشتن بینی خطر انتقال عوامل بیماری زا به خود و دیگران را افزایش می دهد.

یک کاغذ5 خاطرنشان می کند که نارس های قدامی تا 80 درصد افراد با استافیلوکوکوس اورئوس کلونیزه می شوند. این باکتری به عنوان عامل بیماری های پوستی و آکنه شناخته شده است و انتشار آن از بینی به صورت ممکن است عنصر نادیده گرفته شده در آکنه باشد.

مطالعه برجسته6 همچنین یک باکتری را با عفونت در سیستم عصبی مرکزی مرتبط می کند، که محققان معتقدند در نهایت به افزایش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک می کند. طبق گزارش انجمن آلزایمر،7 در سال 2022 حدود 6.5 میلیون نفر در ایالات متحده 65 ساله و بالاتر با زوال عقل آلزایمر زندگی می کنند. آنها تخمین می زنند که این تعداد می تواند تا سال 2060 به 13.8 میلیون افزایش یابد.

در حال حاضر، کارشناسان تخمین می‌زنند که بیماری آلزایمر بیشتر از مجموع سرطان پروستات و سرطان سینه باعث مرگ افراد می‌شود و در سال 2020 COVID-19 خطر مرگ در بیماران آلزایمر و زوال عقل را 17 درصد افزایش داد. هزینه بهداشت عمومی در سال 2022 به 321 میلیارد دلار رسید و تخمین زده می شود که تا سال 2050 به حدود یک تریلیون دلار برسد.8

برداشتن بینی ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را افزایش دهد

محققان از یک مدل حیوانی استفاده کردند9 برای نشان دادن اینکه کلامیدیا پنومونیه می تواند با حرکت در امتداد عصب بویایی به مغز برسد. آنها سلول های مغزی را در موش ها یافتند و سپس شروع به رسوب پروتئین بتا آمیلوئید کردند که مشخصه شناخته شده بیماری آلزایمر است.

دکتر جیمز سنت جان، رئیس مرکز نوروبیولوژی و تحقیقات سلول‌های بنیادی کلم جونز در دانشگاه گریفیث و یکی از نویسندگان این مطالعه است، که اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد کلامیدیا پنومونیه می‌تواند از بینی عبور کند و به داخل بینی حرکت کند. مغز

محققان خاطرنشان کردند که عصب بویایی مسیر کوتاهی به سمت مغز در موش است و به طرز جالبی سد خونی مغزی را دور می زند. قبل از تعمیم داده‌ها به انسان، تیم باید ثابت کند که انسان‌ها مسیر یکسانی دارند و باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند از آن به روشی مشابه استفاده کنند.

بر اساس داده‌های کنونی، سنت جان به افراد توصیه می‌کند تا اقداماتی را برای کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر دیررس انجام دهند. یکی از اقداماتی که او توصیه می کند این است که از برداشتن بینی یا کندن موهای داخل حفره بینی خودداری کنید. هر دو فعالیت می توانند به پوشش مخاطی آسیب برسانند و به باکتری ها یا ویروس ها دسترسی پیدا کنند.10

دلایل دیگری که می خواهید انتخاب را متوقف کنید

برداشتن بینی کمی شبیه برداشتن دلمه یا جوش زدن است. برخی بر این باورند که این رفتارهای آراستگی زمانی که فرد تحت استرس یا مضطرب است یا زمانی که بی حوصله است، برجسته تر می شود.11 در حالی که برداشتن بینی از نظر اجتماعی غیرقابل قبول است، برداشتن پوست در انظار عمومی کمی کمتر مشکل دارد.

برداشتن پوست از قرن نوزدهم ثبت شده است و داده ها نشان می دهد که به اندازه سایر اختلالات روانپزشکی رایج است.12 اصطلاح پزشکی برای توصیف برداشتن بینی، رینوتیلکسومانی است. یک مطالعه اولیه13 رفتار بینی در سال 1995 با استفاده از یک نظرسنجی از 1000 بزرگسال در شهرستان Dane، ویسکانسین انجام شد.

تنها 25 درصد به این نظرسنجی پاسخ دادند، اما از آن 254 نفر، 91 درصد گفتند که بینی خود را می چینند و 75 درصد از آنها احساس کردند تقریباً همه این کار را انجام می دهند. محققان بر این باور بودند که این اولین نظرسنجی جمعیتی بود که به برداشتن بینی پرداخته بود و برای اکثر افرادی که پاسخ دادند، این یک وضعیت پاتولوژیک نبود.

از پاسخ‌دهندگان، 1.2 درصد گزارش کردند که حداقل هر ساعت یک بار بینی خود را می‌چینند و دو نفر گفتند که این عمل باعث ایجاد تداخل شدید تا متوسط ​​در عملکرد روزانه آنها می‌شود. مشکلات بالقوه ای که افراد با آن مواجه می شوند عبارتند از عفونت در بینی زمانی که ناخن ها بریدگی در بافت بینی ایجاد می کنند. افرادی که به طور معمول بینی خود را می چینند ممکن است باعث گسترش بیماری، آسیب به حفره بینی یا آسیب مخاطی شوند که باعث خونریزی بینی یا زخم می شود.

یک مطالعه دیگر14 که در سال 2001 منتشر شد، از 200 نوجوان در مورد عادات بینی خود پرسیدند. آنها دریافتند که 7.6٪ از افراد گزارش کردند که بیش از 20 بار در روز بینی خود را می چینند و تقریباً 17٪ متعجب بودند که آیا مشکل برداشتن بینی دارند یا خیر. محققان به این نتیجه رسیدند که در حالی که برداشتن بینی در نوجوانان رایج است، می‌تواند با سایر رفتارهای عادتی نیز همراه باشد و ممکن است مستلزم بررسی دقیق اپیدمیولوژیک باشد.

بی بی سی15 در همین مطالعه گزارش داد، و از میان افرادی که به نظرسنجی پاسخ دادند، 13 نفر از موچین برای برداشتن بینی خود و 9 نفر از مداد استفاده کردند. تفاوت‌های جنسیتی وجود داشت، پسرها بیشتر مستعد برداشتن بینی‌شان بودند و دختران تمایل داشتند این عادت بد را باور کنند. برداشتن مزمن بینی همچنین می تواند منجر به سوراخ شدن سپتوم بینی شود که نیاز به ترمیم جراحی دارد.

عوامل بیشتری که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد

این مطالعه نشان می‌دهد که برداشتن بینی می‌تواند خطر حرکت باکتری‌ها در طول عصب بویایی و مغز را افزایش دهد، بنابراین خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر زوال عقل‌ها را افزایش می‌دهد. علاوه بر این عادت غیرقابل قبول اجتماعی، انتخاب های محیطی و سبک زندگی دیگری نیز وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.

قند – سال‌هاست که من در مورد خطرات خوردن غذاهای حاوی قندهای فرآوری‌شده یا غذاهای پر کربوهیدرات که قند خون شما را بالا می‌برند، هشدار داده‌ام. یکی از قابل توجه ترین مطالعات در مورد رابطه بین کربوهیدرات ها و سلامت مغز در سال 2012 در مجله بیماری آلزایمر منتشر شد.16

داده ها نشان داد که خوردن یک رژیم غذایی پر کربوهیدرات می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را تا 89 درصد افزایش دهد. در حالی که رژیم غذایی پرچرب آن را تا 44 درصد کاهش داد.. مطالعات دیگر قویاً نشان داده اند که آلزایمر با مقاومت به انسولین مرتبط است17 و حتی افزایش خفیف قند خون با افزایش خطر زوال عقل همراه است.18

میکروبیوم روده – محققان همچنین ارتباط قابل توجهی بین آلزایمر و میکروبیوم روده شما پیدا کرده اند. یک مطالعه19 از 89 نفر بین 65 تا 85 سال، لیپوپلی ساکاریدها و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) استات و والرات با رسوبات آمیلوئیدی در مغز مرتبط بودند. سایر SCFA ها، یعنی بوتیرات، به نظر می رسد که یک اثر محافظتی دارند. سطوح بالای بوتیرات با آمیلوئید کمتر همراه بود.

مویرا ماریزونی، نویسنده مطالعه در مرکز Fatebenefratelli در برشا، ایتالیا توضیح می‌دهد: «نتایج ما غیرقابل انکار است: برخی از محصولات باکتریایی میکروبیوتای روده با مقدار پلاک‌های آمیلوئید در مغز مرتبط هستند.20 محققان بر این باورند که این ارتباط بین پروتئین‌های موجود در میکروبیوتای روده و آمیلوئیدوز در مغز را ثابت می‌کند.

کلسترول – در حالی که کلسترول به عنوان چیزی که باید برای جلوگیری از بیماری قلبی تا حد امکان پایین باشد مورد سرزنش قرار گرفته است، یک جزء حیاتی برای سلامتی است و سطوح بسیار پایین آن می تواند عواقب جدی داشته باشد.

به گفته دانشمند تحقیقاتی ارشد استفانی سنف، دکترا، چربی و کلسترول ناکافی در مغز نقش مهمی در روند بیماری آلزایمر دارد. او مکانیسم این اختلال را در مقاله خود در سال 2009 شرح می دهد21 “APOE-4: سرنخی برای اینکه چرا رژیم کم چرب و استاتین ها ممکن است باعث آلزایمر شوند.”

یک مطالعه در سال 201422 کلسترول نقش مهمی ایفا می کند و افراد با سطوح بالاتر HDL و سطوح پایین تر LDL خطر کمتری برای رسوب پلاک آمیلوئید داشتند. یک مطالعه در سال 201823 به نتیجه مشابهی رسید و دریافت که افرادی که کلسترول تام بالاتری در میانسالی داشتند، خطر کاهش شناختی پس از 85 سالگی را کاهش دادند.

با این حال، آنها همچنین دریافتند زمانی که سطح کلسترول بین میانسالی و اواخر عمر افزایش می یابد، این افراد در معرض خطر بیشتری قرار دارند. این نشان می دهد که متغیرهای ناشناخته دیگری نیز در حال بازی هستند.

داروهای آنتی کولینرژیک – داده‌ها نشان می‌دهند که ارتباط آماری معنی‌داری بین خطر زوال عقل با قرار گرفتن در معرض داروهای ضد افسردگی آنتی کولینرژیک، داروهای ضد پارکینسون، داروهای ضد روان پریشی، داروهای ضد موسکارینی مثانه و داروهای ضدصرع وجود دارد.24

کمبود ویتامین B – شواهد نشان می دهد که برخی از کمبودها ممکن است منجر به کوچک شدن مغز و بیماری آلزایمر شود. کمبود ویتامین B باعث ایجاد علائم اختلالات روانپزشکی، از جمله افسردگی،25 و نقش مهمی در زوال شناختی و ایجاد زوال عقل دارند.26

آلودگی هوا – شواهد همچنین قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در ایالات متحده و اروپا را با افزایش خطر زوال عقل، از جمله بیماری آلزایمر، مرتبط می‌دانند. یک مطالعه 10 ساله ارائه شده در کنفرانس بین المللی انجمن آلزایمر 202127 نشان داد زنانی که در مناطقی با آلودگی هوا کمتر زندگی می‌کنند کاهش آهسته‌تری در حافظه کلی و عملکرد شناختی دارند.

FDA Fast Tracked یک واکسن برای بیماری آلزایمر

از آنجایی که واکسن سریع کووید-19 بسیار خوب عمل کرد، FDA واکسن سریع دیگری را تأیید کرد که این بار برای آلزایمر هدف گذاری شده است. شات – UB-311 – توسط شرکت بیوتکنولوژی Vaxxinity ساخته شده است که طبق گزارش‌ها آلزایمر را با هدف قرار دادن آمیلوئید بتا جمع‌آوری می‌کند.28

با این حال، همانطور که شواهد نشان داده است، آلزایمر یک وضعیت چند عاملی و پیچیده است و محققان مطمئن نیستند که بتا آمیلوئید نشانه آلزایمر است یا علت آن. بنابراین، ردیابی سریع واکسنی که یک عنصر جدا شده از بیماری را هدف قرار می دهد، که ممکن است علت اصلی آن نباشد، سرنوشت یک فاجعه بزرگ است. این شرکت آزمایشات تمدید طولانی مدت فاز 1، فاز 2a و فاز 2a را تکمیل کرده است.

آنها گزارش کردند که نتایج این نشان داد که این دارو در بیماران مبتلا به بیماری خفیف تا متوسط ​​طی یک دوره سه ساله به خوبی تحمل می شود و هیچ موردی از ادم ناهنجاری های تصویربرداری مرتبط با آمیلوئید (ARIA-E) در مطالعه اصلی وجود نداشت. نشانگر احتباس مایعات و ریزخون‌ریزی‌ها در مغز که در حدود یک سوم افرادی که داروی آلزایمر آدوکانوماب (با نام تجاری Aduhelm) مصرف می‌کنند اتفاق می‌افتد.29

Vaxxinity معتقد است که هیچ موردی از ARIA-E موفقیت آمیز نیست، اما شناخت یا درک عواقب طولانی مدت دارو غیرممکن است. همچنین شایان ذکر است که تولید داروهای آلزایمر تاکنون با حداقل 300 آزمایش ناموفق تا به امروز یک شکست ناگوار بوده است.30

استراتژی هایی که به شما کمک می کند از برداشتن بینی خود جلوگیری کنید

چندین استراتژی وجود دارد که می توانید از آنها برای جلوگیری از برداشتن بینی خود استفاده کنید. اگر بتوانید تشخیص دهید چه چیزی باعث این رفتار می شود مفید است. گاهی اوقات رطوبت کم، مانند در ماه های زمستان یا زمانی که کولر روشن است، می تواند مجرای بینی و مخاط شما را خشک کند. برای کمک به بازگرداندن رطوبت، اسپریتس را با نرمال سالین در نظر بگیرید. یک مرطوب کننده در خانه شما همچنین می تواند به بهبود سطح رطوبت طبیعی کمک کند.

راه دیگر برای تمیز کردن مجاری بینی و بهبود سطح رطوبت، شستشوی بینی با نمک است. اینها همچنین می توانند به آلرژی های فصلی کمک کنند، زیرا گرده ها و سایر آلرژن ها را که تولید مخاط را افزایش می دهند، از بین می برد.

اگر متوجه شدید که ناخودآگاه شروع به برداشتن بینی کرده اید، از بانداژ روی انگشت چیدن غالب خود استفاده کنید. شکل نامناسب بانداژ به شما یادآوری می کند که بینی خود را نچینید. بانداژ را تا زمانی که لازم است برای کمک به بازآموزی رفتار در جای خود نگه دارید.

برداشتن بینی گاهی اوقات پاسخی لحظه ای به استرس یا اضطراب مزمن است. در عوض، زمانی که متوجه شدید سطح اضطرابتان بالا می رود یا شروع به برداشتن بینی خود می کنید، از دیگر استراتژی های کاهش استرس استفاده کنید. موسیقی آرام بخش، تمرینات تنفس عمیق، توپ استرس یا سایر فعالیت هایی که دستان شما را مشغول می کند می تواند به کاهش فعالیت کمک کند.

مجله هفته سلامتی

Advertisement Banner
Previous Post

نان خمیر ترش چه خواصی دارد؟ طرز تهیه نان خمیر مایه حرفه ای و خوشمزه

Next Post

نان خمیر ترش چه خواصی دارد؟ طرز تهیه نان خمیر مایه حرفه ای و خوشمزه

محدثه کرهرودی

محدثه کرهرودی

من محدثه کرهرودی عاشق سلامت زیستن هستم و در همه نوشته هایم در تلاش برای هدیه دادن سلامتی به شما هستم. امیدوارم مطالب من برای شما مفید و کاربردی باشد

Next Post

نان خمیر ترش چه خواصی دارد؟ طرز تهیه نان خمیر مایه حرفه ای و خوشمزه

Discussion about this post

نوشته‌های تازه

  • آموزش تحلیل بنیادی دوره تحلیل بنیادیفاندامنتال مجتمع فنی تهران میرداماد-آکادمی حسینی فایننس
  • مطالعه 40 ساله نشان می دهد که جراحی کاهش وزن خطر مرگ زودرس را کاهش می دهد
  • مطالعه 40 ساله نشان می دهد که جراحی کاهش وزن خطر مرگ زودرس را کاهش می دهد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • دانشمندان می گویند که نتیجه درمان IVF ممکن است به عامل ناشناخته قبلی مشروب الکلی مردان بستگی داشته باشد
  • مطالعه طولانی مدت 6 روش زندگی را نشان می دهد که کاهش حافظه را کاهش می دهد
  • CDC خطر سکته مغزی تقویت کننده دو ظرفیتی فایزر را بررسی می کند
  • مطالعه نشان می دهد که این داروی سرطان می تواند طول عمر را افزایش دهد
  • مطالعه نشان می دهد که این داروی سرطان می تواند طول عمر را افزایش دهد
  • مطالعه نشان می دهد که این داروی سرطان می تواند طول عمر را افزایش دهد
  • مطالعه نشان می دهد که این داروی سرطان می تواند طول عمر را افزایش دهد
  • مطالعه نشان می دهد که این داروی سرطان می تواند طول عمر را افزایش دهد
  • دانشمندان دریافتند مورچه ها می توانند تومورهای سرطانی را در ادرار تشخیص دهند
  • این چیزی است که رژیم غذایی پرچرب برای مغز انجام می دهد
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
  • روغن کنجد برای چه مواردی استفاده می شود؟ (خواص روغن کنجد) 9 خاصیت درمانی روغن کنجد برای پوست، مو و بدن
  • خواص دانه های گیاهی برای کاهش وزن را بشناسید
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
  • روغن کنجد برای چه مواردی استفاده می شود؟ (خواص روغن کنجد) 9 خاصیت درمانی روغن کنجد برای پوست، مو و بدن
  • خواص دانه های گیاهی برای کاهش وزن را بشناسید
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
  • روغن کنجد برای چه مواردی استفاده می شود؟ (خواص روغن کنجد) 9 خاصیت درمانی روغن کنجد برای پوست، مو و بدن
  • خواص دانه های گیاهی برای کاهش وزن را بشناسید
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
  • روغن کنجد برای چه مواردی استفاده می شود؟ (خواص روغن کنجد) 9 خاصیت درمانی روغن کنجد برای پوست، مو و بدن
  • خواص دانه های گیاهی برای کاهش وزن را بشناسید
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
  • روغن کنجد برای چه مواردی استفاده می شود؟ (خواص روغن کنجد) 9 خاصیت درمانی روغن کنجد برای پوست، مو و بدن
  • خواص دانه های گیاهی برای کاهش وزن را بشناسید
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
  • روغن کنجد برای چه مواردی استفاده می شود؟ (خواص روغن کنجد) 9 خاصیت درمانی روغن کنجد برای پوست، مو و بدن
  • خواص دانه های گیاهی برای کاهش وزن را بشناسید
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
  • روغن کنجد برای چه مواردی استفاده می شود؟ (خواص روغن کنجد) 9 خاصیت درمانی روغن کنجد برای پوست، مو و بدن
  • خواص دانه های گیاهی برای کاهش وزن را بشناسید
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
  • روغن کنجد برای چه مواردی استفاده می شود؟ (خواص روغن کنجد) 9 خاصیت درمانی روغن کنجد برای پوست، مو و بدن
  • خواص دانه های گیاهی برای کاهش وزن را بشناسید
  • چگونه از استرس شدید مدرسه خلاص شویم؟ 9 بهترین راه برای کاهش استرس امتحان
https://1biti.ir
https://1gamer.ir
https://1makeup.ir
https://1sara.ir
https://3dmark.ir
https://3dprintingindustry.ir
https://3m-healthtourism.ir
https://3sootup.ir
https://738sms.ir
https://9to5mac.ir
https://absgroup.ir
https://absnews.ir
https://abtintheme.ir
https://admin-yab.ir
https://agahi-free.ir
https://akhbarfootball.ir
https://amnbash.ir
https://aqua-perfume.ir
https://artofmarketing.ir
https://arvanwp.ir
https://arya-seo.ir
https://asfaramhoney.ir
https://atlasmarketing.ir
https://atrepaeez.ir
https://avaphone-store.ir
https://bedrive.ir
https://betheme.ir
https://borna-news.ir
https://businesset.ir
https://carsicm.ir
https://carweek.ir
https://cctvlive.ir
https://cctvservices.ir
https://cctvsmart.ir
https://celebsmag.ir
https://clinicmahziba.ir
https://codingwolves.ir
https://computermagazine.ir
https://digitalmags.ir
https://dingkala.ir
https://easyemailmarketing.ir
https://ebavar.ir
https://economymag.ir
https://ersalsms24.ir
https://fastcharger.ir
https://fastclean.ir
https://fieldmarketing.ir
https://fincorp.ir
https://fitnessnow.ir
https://flavio.ir
https://flaviosyrup.ir
https://fudzilla.ir
https://gametoday.ir
https://gold-link.ir
https://google-search-central.ir
https://googlism.ir
https://hamrah-wp.ir
https://healthyweek.ir
https://ictnn.ir
https://instaa.ir
https://instafolower.ir
https://instake.ir
https://iphone-mobile.ir
https://iran-plasticsurgery.ir
https://isofl.ir
https://javan-seda.ir
https://karahroodi.ir
https://karaj-home.ir
https://kermanshahtour.ir
https://kojaseir.ir
https://learn-marketing.ir
https://learn-seo.ir
https://lexmor.ir
https://linkoor.ir
https://madsms.ir
https://magbabay.ir
https://majalema.ir
https://majdi.ir
https://majestictc.ir
https://makeup-me.ir
https://makeupa.ir
https://maktoobmag.ir
https://marketing-schools.ir
https://marketingjobs.ir
https://marketingschools.ir
https://medicsmart.ir
https://mgtours.ir
https://mobilemagazine.ir
https://modern-backlink.ir
https://moto-line.ir
https://mvmland.ir
https://my-books.ir
https://mycarmag.ir
https://mycpu.ir
https://mygpu.ir
https://newgallery.ir
https://novinkalashop.ir
https://ockala.ir
https://onlinemagazin.ir
https://parsisms24.ir
https://play-game.ir
https://plotstudio.ir
https://pmpart.ir
https://qcharger.ir
https://qcmagazine.ir
https://quickcharger.ir
https://sabtsabt.ir
https://sabziforoush.ir
https://salehcomputer.ir
https://samagames.ir
https://samsung-mobile.ir
https://senaghsh.ir
https://seotwitt.ir
https://sepantasms.ir
https://shahretamir.ir
https://smartphonet.ir
https://sms33.ir
https://smsdrive.ir
https://smsfars.ir
https://sportesfahan.ir
https://starsms.ir
https://tasisat-kala.ir
https://techpowerup.ir
https://theme-market.ir
https://themei.ir
https://tigertron.ir
https://topprinter.ir
https://toymi.ir
https://ultrapower.ir
https://videocardz.ir
https://wanhao.ir
https://webspinner.ir
https://wedlockmag.ir
https://wooplugin.ir
https://xeroseo.ir
https://xiaomi-kala.ir
https://yaghootseo.ir
https://yeksara.ir
https://zeroseo.ir
https://fa.peymankianiarchitects.com/
https://peymankianiarchitects.com/
https://fa.peymankianiarchitects.com/tower-design/
https://fa.peymankianiarchitects.com/hotel-design/
https://dnetcable.com/
https://masterjanebi.com/
https://petok.ir/
https://tabagt.com/
https://kordloustudio.com/
https://cryptocurrencypriceslist.com/
https://myphone.ir/
https://phonut.ir/
https://myphonemag.ir/
https://myphonemag.com/
https://shimionline.com/
https://localcafe.ir/
https://creativegroup.ir/
https://shima.media/
https://1sara.com/
https://yeksara.com/
https://mohajersho.com/
https://ockala.com/
https://rooztek.com/
https://xn--ghbega.com/
https://xn--mgbya7fs6a.com/
https://xn--mgbuf52d.com/
https://www.myphonemag.com/
https://spaceexplored.ir/
https://instagramtelegram.ir/
https://dronedj.ir/
https://9to5google.ir/
https://electrekmag.ir/
https://hamsar-magazine.ir/
https://androidpolis.ir/
https://cryptonewsmag.ir/
دریچه بازدید
دریچه بازدید
دریچه بازدید داکت اسپلیت
دریچه بازدید داکت اسپلیت
خرید دریچه بازدید
خرید دریچه بازدید
دریچه داکت اسپلیت
دریچه داکت اسپلیت
دریچه سقفی
دریچه سقفی
دریچه فن کویل
دریچه فن کویل
دریچه زیر فن کویل
دریچه زیر فن کویل
دریچه اسلوت
دریچه اسلوت
دریچه اسلات
دریچه اسلات
دریچه کولر
دریچه کولر
کلاهک دودکش
کلاهک دودکش
کلاهک دودکش
کلاهک دودکش
کلاهک کلبه ای
کلاهک کلبه ای
لوله فلکسی
لوله فلکسی
لوله فلکسی
لوله فلکسی
خرید لوله فلکسی
خرید لوله فلکسی
قیمت لوله فلکسی
قیمت لوله فلکسی
خرید لوله فلکسی
خرید لوله فلکسی
پلنیوم باکس
پلنیوم باکس
کانال باکس
کانال باکس
پلنیوم باکس کانال
پلنیوم باکس کانال
خانه هوشمند
خانه هوشمند
هایک ویژن
هایک ویژن
تیشرت مردانه
تیشرت مردانه
خرید تیشرت مردانه
خرید تیشرت مردانه
قیمت تیشرت مردانه
قیمت تیشرت مردانه
خرید اینترنتی تیشرت مردانه
خرید اینترنتی تیشرت مردانه
تی شرت مردانه زئوس
تی شرت مردانه زئوس
پرچم ساحلی
پرچم ساحلی
پرچم بادبانی
پرچم بادبانی

هلثی ویک

شما در مجله سلامتی، مطالب مرتبط با سلامت جشم انشان را مطالعه می کنید

Recent News

آموزش تحلیل بنیادی دوره تحلیل بنیادیفاندامنتال مجتمع فنی تهران میرداماد-آکادمی حسینی فایننس

ژانویه 30, 2023

مطالعه 40 ساله نشان می دهد که جراحی کاهش وزن خطر مرگ زودرس را کاهش می دهد

ژانویه 29, 2023

Categories

  • اخبار پزشکی جهان
  • بیماری و درمان
  • تغذیه
  • روان درمانی
  • زیبایی
  • سبک زندگی
  • فیتنس
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • تماس

© 2022 هفته سلامتی - کلیه حقوق مادی و معنوی برای هفته سلامتی محفوظ است هفته سلامتی.

No Result
View All Result
  • مجله هفته سلامتی
  • سلامت
  • کاهش وزن
  • بیماری و درمان
  • فیتنس
  • تغذیه
  • سبک زندگی
  • روان درمانی
  • زیبایی

© 2022 هفته سلامتی - کلیه حقوق مادی و معنوی برای هفته سلامتی محفوظ است هفته سلامتی.